Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Ekosuba natecaj 2012V oktobru in novembru 2012 je odbor Ekošole GJP razpisal nagradni natečaj za izdelavo košev za odpadke.

Glavni povod za to je bilo pomanjkanje košev na šoli, stranski povod pa spodbujanje ustvarjalnosti in odgovornosti do okolja med dijaki. V razpisu smo podali osnovne kriterije, ki jim morajo koši zadoščati, da bodo učinkovito služili svojemu namenu.

Odziv je bil sicer manjši od pričakovanega, a vseeno spodbuden. Koše so izdelali dijaki 2. A, 2. B, 3. C in 4. E po en koš, dijaki 1. A pa kar dva koša.

Predstavitev in izbor najbolj ustvarjalnega koša smo imeli v petek, 16. 11. 2012, v avli pred zbornico. Veseli smo, da se je razglasitve udeležila večina dijakov razredov, iz katerih so izdelovalci. Zelo veseli smo tudi lepih predstavitev košev, saj so avtorji pokazali, da skrb za okolje jemljejo resno.

Hvala vsem sodelujočim, najbolj pa seveda prizadevnim izdelovalcem košev, ki so bili nagrajeni s picami Julči. Zmagovalci natečaja, Luka Krhlikar in 4. E, pa so si z zares estetskim, ročno izdelanim in funkcionalnim košem za ločeno zbiranje treh vrst odpadkov prislužili glavno nagrado – Julči pico da te kap. Za nagrade pa hvala tudi g. ravnatelju.

Prireditev je bila kratka, prisrčna in spodbudna za vse ustvarjalne dijake naše bodoče Ekošole!

Za odbor Ekošole GJP Helena Kregar, prof. kemije

Dostopnost