Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Kot smo zapisali v LDN in potrdili na Svetu staršev, bomo tudi letos organizirali nadstandardne strokovne ekskurzije. Koliko jih bo in kam, je odvisno od pripravljenosti naših profesorjev, saj to zagotovo ni dejavnost, ki sodi v njihovo redno delovno obveznost. Zavedamo pa se, da možnost, da naši dijaki potujejo, raziskujejo, spoznavajo in se preizkušajo v znanju tujih jezikov, zagotovo dviguje raven njihove izobrazbe in pripomore k širjenju obzorja.

Vsako ekskurzijo najprej načrtujejo in vsebinsko podrobno pripravijo naši profesorji. Trudijo se, da sta vsebina in lokacija dobri osnovi za medpredmetne povezave, utrjevanje že naučenega in iskanje novih znanj. S pripravami referatov, seminarskih nalog ali predavanj pred odhodom to samo še potrdimo in ekskurzije so daleč od zgolj turizma.

Šele nato pozovejo agencije, da pripravijo izvedbeni program, ki ga mi kot šola ne zmoremo – prevozi, prenočišča, vsebine, vstopnine, plačila. Ker gre za nadstandardne ekskurzije, so v ceno všteti tudi stroški spremljevalcev.

Tako smo tudi letos pripravili kar lepo ponudbo ekskurzij.

Izvedli smo že ekskurzijo na Poljsko v začetku oktobra.

Sedaj razpisujemo:

VodjaTrajanjeTA
Amsterdam – zgodovinsko-jezikovno umetniška ekskurzija Jasmina Miklič4 dni – avtobus Uniturs
Praga – tehniško geografska ekskurzijaSonja Kitak5 dni – avtobusUniturs
Južna Francija in Barcelona – naravoslovno–kulturno-umetnostna
ekskurzija
Andrea Premik Banič 5 dni – avtobusUniturs
Provansa – jezikovno-kulturna ekskurzija Polona Končar5 dni – avtobusTrud
Firence in Ravena – tehnična ekskurzijaSonja Kitak4 dni – avtobusOskar

Več informacij o ekskurzijah boste našli v spletni učilnici – Ekskurzije.

Težko je izbrati pravo pot, kako pošteno do prijave, saj je za nekatere ekskurzije več interesa kot je mest, za druge morda manj.

Zato bomo tudi letos naredili prijavni postopek tako kot lani. Do ponedeljka, 20. 11. 2023, si boste lahko ogledali vse programe in ponudbe. V ponedeljek ob 18. uri se bo v spletni učilnici odprla možnost prijave. Prijavil se bo lahko dijak z naslovom ….@dijak.gjp.si, ki bo imel do takrat zanesljivo urejen dostop. Zato vas pozivam, da si do takrat uredite dostop.

Nekatere ekskurzije imajo prednostno listo in bo zato na voljo le še preostanek mest: npr. za ekskurzijo v Provanso (ki jo letos, nekoliko modificirano, ponavljamo), imajo prednost dijaki, ki se učijo francoščino, za Južno Francijo in Barcelono dijaki, ki jim je lani odpadla ekskurzija in so dogovorjeni s prof. Premik Banič. Celotna ekskurzija v Rim je namenjena zgolj dijakom, ki v 4. letniku obiskujejo predmet umetnostna zgodovina (je ne razpisujemo). Preostala mesta bodo razpisana.

Ko bodo mesta zapolnjena, boste uvrščeni na čakalno listo. Ob prvi prijavi (predprijavi) se lahko vpišete le na eno ekskurzijo. Če ne boste sprejeti, boste z učitljem – organizatorjem ekskurzije, ki ima še prosta mesta, uredili svojo prijavo.

Svojo prijavo v spletni učilnici boste potrdili tako, da boste natisnili in izpolnili prijavnico in jo osebno izročili učitelju, ki je organizator ekskurzije. S plačilom prvega obroka bo vaša prijava popolnoma potrjena.

Ob tem bi opozorila, da je zelo smiselno zavarovanje rizika odpovedi, saj sicer v primeru bolezni vplačanega zneska ne boste dobili nazaj.

Prav tako morate biti pozorni na Šolska pravila, ki pravijo, da se dijak, ki ima ukor razrednika ali višji ukrep, ne more udeležiti ekskurzije. To ne velja zgolj ob prijavi, pač pa do odhoda na ekskurzijo.

Dijaki, ki imajo težave s plačilom obveznosti, obveščam, da lahko zaprosijo tudi za delno pomoč pri plačilu obveznosti Šolski sklad Filantrop. To naredijo s pisno prošnjo, ki jo oddajo v tajništvu.

Upam, da bodo načrtovane ekskurzije uspešno izvedene in boste tudi na ta način spoznavali nove dežele.

Lidija Žigon

Dostopnost