Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Naša gimnazija je bila s prijavljenim projektom »S kolesom na vlak in v šolo« izbrana v Mednarodno ekološko tekmovanje Okolje in inovacija za izvedbo najboljših predlogov slovenskih šolarjev s področja trajnostne mobilnosti. Projekt finančno podpira Toyota  Slovenija.

 Toyota  Toyota2

V soboto 5. oktobra 2013 je sedem slovenskih osnovnih in srednjih šol na prireditvi Varno za volanom s Toyoto in Triglavom na poligonu varne vožnje na Vranskem iz rok predstavnika Toyote Slovenija prejelo sponzorska sredstva iz Toyotinega sklada za Evropo, da bodo v šolskem letu 2013/14 uresničili inovativne zamisli s področja trajnostne mobilnosti. Med rešitvami je predvidena izdelava koles, okolju prijaznih plovil, lesenega avtomobila z električnim motorjem, skuterja na sončni pogon ter zasnova Varne poti v šolo in izgradnja kolesarnice, uporaba lednih svetil na avtomobilih podnevi ter predelava železniškega vagona za praktičen prevoz koles.  
Čeke so prejele naslednje šole: OŠ Brinje Grosuplje, OŠ Grm Novo mesto, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Šturje Ajdovščina, OŠ Zadobrova Ljubljana, Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana ter ŠC Celje – Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko. Te šole so po oceni nacionalne komisije pripravile najboljše idejne predloge s področja trajnostne mobilnosti in konkretne načrte za njihovo izvedbo.
Nosilec projekta z naslovom »S kolesom na vlak in v šolo« je dijak 4. A razreda Rok Mokorel, tehnični mentor je prof. Robert Jamnik, koordinatorica projekta pa prof. Helena Kregar. Roku želimo veliko veselja in uspeh na tekmovanju!
Helena Kregar, prof. kemije

 

 

 

Dostopnost