Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Dijaki tretjih letnikov, ki se učijo italijanščino, bodo v nedeljo, 24. 11., za en teden odpotovali na izmenjavo v Milano, kjer jih bodo gostili italijanski dijaki gimnazije Alessandro Volta v centru mesta.

Liceo scientifico statale A. Volta, MilanoMilano duomo

Liceo scientifico statale A. Volta, katedrala, Milano (pridobljeno na spletu nov. 2013)

Program bo zelo raznolik, sodelovali bodo pri pouku različnih predmetov, se poglobili v književnost iz obdobja romantike ter se predvsem posvetili zgodovinskim temam, ki jih imajo naši dijaki pri pouku zgodovine v 3.letniku. Seveda bodo izvedli tudi nekatere naloge v italijanščini in tako na avtentičen način ali v realnem okolju opravili naloge za pouk italijanščine. Nameravamo si ogledati tudi nekaj svetovnih znamenitosti, kot je na primer Zadnja večerja, Leonarda da Vincija, veselimo pa se tudi gledaliških delavnic, ki nam bodo olajšale spoznavanje in sporazumevanje.

S svojimi milanskimi partnerji so že v stiku preko svoje skupine na facebooku in presenečeni ugotavljamo, da italijanski dijaki v resnici zelo dobro obvladajo angleščino. Čaka nas teden v Milanu, ki bo zelo zanimiv, poln dogodkov, doživetij in čustev. Zelo intenzivno bo tudi zato, ker bomo spali pri italijanskih družinah in tako spoznali ne le šolo in mesto, pač pa, za razliko od drugih turistov, tudi povsem običajno milansko življenje in s tem resnično kulturo sosednje države.

Izmenjava se bo nadaljevala in zaključila v marcu, ko bomo na naši šoli gostili te iste milanske dijake.

17 dijakov bova spremljali Pia Lešnik Bučar, profesorica italijanščine, in Anja Sovič, profesorica zgodovine.

Dostopnost