Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 27. 9. 2019, bo za dijake 3. letnika organiziran športni dan. Dijaki se lahko prijavijo prek spleta (v spletni učilnici) od ponedeljka, 16. 9. 2019 (od 20.00 ure dalje), do srede, 18. 9. 2019 (do 23.55).

Dijaki morajo pred prijavo nujno posodobiti svoj profil v spletni učilnici (iz 2. v 3. letnik). V primeru, da sploh nimajo aktivne spletne učilnice, se posvetujejo s prof. Andrejo Koželj ali prof.Tomijem Zebičem, da jim to uredi.

Športni dan je obvezen za vse dijake.

V kolikor se športnega dneva iz kakršnegakoli razloga ne boste udeležili, ga morate nadomestiti z organizirano športno aktivnostjo.

Šolska malica je za vse dijake za ta dan odpovedana. Vsak si svojo malico prinese s seboj. V primeru, da bi radi imeli šolsko malico, si jo preko eAsistenta sami naročite, ter jo prevzamete dan prej na šoli.

Dijaki 3. letnikov lahko izbirajo med naslednjimi športnimi dejavnostmi:

 

  1. PUSTOLOVSKI PARK GEOSS

Pustolovski park se nahaja v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije (GEOSS). Je največji pustolovski park v Sloveniji. Koncept pustolovskega parka temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona, ki je zgrajen med krošnjami dreves in to tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo. Več informacij na: http://www.pustolovski-park-geoss.si/si/

OPREMA: Športna obutev ali lažji pohodniški čevlji ter vremenu primerno športno oblačilo. Anorak ali manjši dežnik v primeru slabega vremena.

CENA: vhod v park 17 € + prevoz z zavarovanjem cca. 10 €.

ZBIRNO MESTO: PARKIRIŠČE DOLGI MOST, odhod: 8.30; predviden povratek ob 14.30.

 

  1. RAFTING PO SAVI (s startom v Medvodah in ciljem v Skok šport centru)

Skok šport poskrbi za vodenje, spremstvo in kompletno opremo: plavalni jopič, čelado, neoprensko obleko, anorak po potrebi.

Športna oprema, ki jo potrebujete za športne aktivnosti: kopalke, majica, ki jo oblečete pod neopren, brisača, rezervna obutev za vodo (stare superge ali copati za morje – japonke niso dovoljene), vrečka za mokra oblačila.

CENA: 14 € rafting in nezgodno zavarovanje, lastni prevoz z LPP.

ZBIRNO MESTO: Končna postaja mestnega avtobusa št. 25 v Medvodah (Medvode naselje) ob  11.30.

Dijaki pridejo tja z mestnim avtobusom št. 25.  Z avtobusne postaje Kozolec – Bavarski dvor smer Medvode je odhod avtobusa ob 10.48 (torej morate biti na postaji vsaj 10.40). Seveda lahko na avtobus št. 25 vstopite tudi na katerikoli drugi postaji smer Medvode (glej vozni red LPP).

Povratek: med 14.00 in 14.30 v Skok šport centru.

V bližini Skok šport centra na Brodu pod Šmarno goro (cilj raftinga) vozi avtobus št. 8 (vstopna postaja Tacenski most), cca. 5 minut hoje.

 

3 . SUPANJE NA LJUBLJANICI

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand up paddling, šport, pri katerem stoje veslaš na deski. To je dokaj preprost šport, primeren prav za vse. Hkrati je to zabavna aktivnost, ki vsestransko okrepi naše telo.

Oprema: kopalke, kratke hlače, brisača, majica za v vodo (lahko lycra ali navadna dodatna majica).

Cena: 13 € najem supov in vodenje.

ZBIRNO MESTO: 10.00 Livada-Sup klub Ljubljana, Livada 31.  Konec: 13.00.

Do zbirnega mesta lahko pridete z LPP 27 (postaja Ižanka) ali LPP 19b (postaja Livada).

 

  1. POHOD NA TOŠKO ČELO

Lažji pohod, primeren za vse dijake.

ZBIRNO MESTO ZA POHODNIKE: Vižmarje – končna postaja mestnega avtobusa št. 1 pri Lidlu.

BREZPLAČNA AKTIVNOST

ČAS ODHODA: 9.00; povratek: 13.00.

OPREMA ZA POHODNIKE: Vremenu primerna športna obutev ter oblačilo, manjši nahrbtnik, manjši dežnik. Neprimerno obuti bodo poslani domov. Pohod bo izpeljan v vsakem vremenu.

 

Morebitne odjave so možne do vključno srede 25. 9. 2019, na e-naslov anja.grzinic@gjp.si  Če se prijavljeni dijak ne bo udeležil športnega dneva zaradi bolezni ali zaradi drugega opravičljivega razloga, mora vseeno plačati stroške prevoza in zavarovanja.

 

Aktiv prof. športne vzgoje                                                         Ravnateljica Lidija Žigon

(vodja športnega dneva Anja Gržinič, prof.)                                              

Dostopnost