Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V četrtek smo si ogledali edini nacionalni park na Portugalskem – Gerês. To je res čudovita pokrajina iz granita, polna lišajev in raznovrstnih zanimivosti. Slike ne morejo izraziti večine občutkov in prikazati pokrajine v pravi luči. Bolje pa nekaj, kakor nič.

V petek smo imeli najprej zaključna poročila delovnih skupin v katerih so se naši dijaki proslavili s svojo izvrstno angleščino. Nato smo se šli razne športne aktivnosti in vodeno raziskovanje biserov Brage. Takrat smo se počasi začeli zavedati, da se naše srečanje izteka, da se bo treba posloviti od naših nadvse radodarnih in toplih gostiteljev.

V soboto smo se poslovili in odšli na turistični del odhoda v tujino. Po srečanju in spoznavanju biodivezitete, se je prileglo tudi nekaj turizma – v krasnem Portu. No, najprej ni bilo tako krasno, saj je ravno deževalo, potem pa se je vreme uneslo in dočakali smo celo nekaj sončnih žarkov. Konec dneva in noč smo preživeli na letališču in si od tega še do danes nismo čisto opomogli. Pod črto: teden je prehitro minil, zdaj pa nazaj v redne obveznosti, april bo naporen mesec.

Dostopnost