Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Med 18. in 21. aprilom 2017 so  bili že tradicionalno na obisku v Sloveniji dijaki z Nove Zelandije. Na svoji evropski glasbeni turneji so obiskali tudi našo gimnazijo, njihovi gostitelji pa so bili dijaki naše šole.

Krona srečanja je bil njihov koncert v sredo, 19. aprila. Koncert smo združili s praznovanjem svetovnega dneva Zemlje in z njim tudi zaključili mesec okolja. Koncert je bil lepa iz zanimiva kombinacija glasbe, razmišljanja o našem odnosu do Zemlje ter otvoritve novoozeljenje terase naše šole.

Organizatorici koncerta sta bili profesorici dr. Terezija Kurbus in Maja Zupe.  Prireditev so v okviru predmeta študij okolja že tradicionalno pripravili dijaki in dijakinje 2. A razreda pod mentorstvom profesoric mag. Darje Silan in Helene Kregar. Tara Turk, Neža Brlan, Pika Križnar, Nika Ferlan, Martin Purić in David Lampič so pripravili zanimiv vezni tekst, foto prezentacijo pa so izdelali Filip Ahlin, Anamari Hribar in Ajda Toni.

Gospod ravnatelj je pozdravil goste in jim izrekel dobrodošlico, sledili sta himni Nove Zelandije in naša slovenska himna, ki jo je doživeto odpela dijakinja Tina Turner iz 1. B. Po končanem koncertu je mentorica šolskega vrta in terase mag. Darja Silan vse goste povabila na ogled terase.

Upamo, da so mladi novozelandski gostje uživali v gostoljubju naše gimnazije, čeprav so jim ga naši dijaki tudi tokrat izkazali na zelo svojevrsten način. Prepričani pa smo, da so uživali v lepotah Ljubljane ter ostalih delov naše male dežele, ki so si jo med gostovanjem ogledali.

Helena Kregar, prof. kemije

 

 

 

 

Dostopnost