Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana Je bila aktivna v Unesco duhu tudi meseca maja. Tako smo se odzvali na vabilo OŠ Marije Vere iz Kamnika in sodelovali na nacionalnem projektu “Dan kulturne raznolikosti”. Srednjeveški Kamnik nas je v soncu vodil od začetka srečanja pa do konca. Več o srečanju so napisali kar udeleženci sami, Klara, Lina, Mohor in Matic iz 1. D razreda.

Unesco Kamnik 1 Unesco Kamnik 2

V okviru dneva kulturne raznolikosti (UNESCO), dne 14. 5., smo se štirje dijaki iz 1. D razreda s spremstvom prof. Alenke Smole Legat udeležili tega dogodka. Odvijalo se je v Kamniku. V uvodni točki je organizatorka predstavila projekt in namen tega dneva. Nastopile so tudi različne skupine in s tem predstavljale svojo občino.

Ob spremstvu organizatorke smo se sprehodili skozi mesto proti gradu Zaprice. Tam je bil na voljo ogled Medobčinskega muzeja Kamnik, pred njim pa je bil organiziran koncert. Duet Spruk je prepeval pesmi v raznolikih jezikih. Za popestritev dopoldneva je poskrbela pravljičarka. Pripravila je dve pripovedi, ki jih je doživeto predstavila.

Po kratkem premoru nas je vodička Irena Grmek popeljala po starem predelu mesta. Ogledali smo si bistvene značilnosti Kamnika. Za konec so učenci OŠ Marije Vere Kamnik uprizorili priredbo predstave Čarovnik iz Oza.

Klara Klemenčič, Lina Kuntner, Mohor Luka Mihelič, Matic Vardjan (1. D)

Dostopnost