Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Francozi v Sloveniji 2015Francoski dijaki in profesorji so nam po dobrem mesecu dni, ki smo ga preživeli v Saint-Maloju, vrnili obisk. Teden, ko so bili pri nas, smo vsi skupaj res lepo preživeli. Program je bil natrpan, a pester in je francoskim dijakom omogočil spoznati raznolikost Slovenije in njenih pokrajin: osrednji del Slovenije z Ljubljano, gorsko panoramo v Posočju, primorske in obmorske kraje, kot je Piran, ter dolenjsko vinorodno pokrajino.

Ker je bil program izmenjave zgodovinsko obarvan, so bili naši gostje deležni vodenega ogleda Ljubljane, obiskali pa so tudi zgodovinska središča, kot je Kobarid s svojim muzejem 1. svetovne vojne. Še posebej pa jih je navdušil obisk Škocjanskih jam.

Obisk francoskih dijakov in profesorjev smo zaključili s prijetnim družabnim večerom, na katerem so dijaki staršem, profesorjem in povabljenim zapeli, recitirali, prikazali fotografije in filme. Večer je bil resnično odlična priložnost za druženje.

Ponovno se je torej izkazalo, da so izmenjave čudovita izkušnja na področju medkulturnega ozaveščanja, ki bogati vse udeležence.

Dostopnost