Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Inštitut Lutra vas vabi k sodelovanju pri nagradnem fotografskem natečaju ŽIVA VODA. Natečaj je organiziran v okviru LIFE+ projekta AQUAVIVA: Živa voda od biodiverzitete do pipe.

Ker je namen projekta in s tem tudi natečaja ozaveščanje o pomembnosti ohranjanja biodiverzitete celinskih voda, so predmet natečaja organizmi, ki ustvarjajo ekosisteme celinskih voda, in dejavniki, ki jih ogrožajo. Z natečajem želimo ljudem predstaviti, da naše vode niso le ribe in race, ampak da v in ob njih prebivajo številni drugi organizmi. Od mikroskopskih diatomej do vidre, vsi organizmi so del ekosistemov, ki nam nudijo številne ekosistemske storitve (pitno vodo, svež zrak, hrano, omilitev poplav …).

Sodelujete lahko s fotografijami organizmov, ki prebivajo v in ob celinskih vodah, ekosistemov celinskih voda in groženj biodiverziteti celinskih voda. Natečaj poteka do 10. 3. 2014

Tako da FOTOGRAFIRAJ, SPOZNAJ, VARUJ in mogoče bo maja 2014 prav tvoja fotografija del razstave Živa voda na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju v Ljubljani.

Do natečaja lahko dostopaš preko projektne Facebook strani http://www.facebook.com/LIFEAquaviva  in spletne strani projekta http://aquaviva.si/.

vabilo-fotografski_natecaj_aquaviva.pdf

Dostopnost