Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Festivala znanosti smo se udeležili dvakrat, in sicer v torek, 7. 10. 2014, in v sredo, 8. 10. 2014, v skupini Sejem eksperimentov. Postavili smo stojnico in na njej prikazali astronomske vaje, ki smo jih izpeljali na Plečnikovih taborih (skupina astronomija) ali pa na samostojnih astronomskih večerih.

Festival znanosti 2014 1 Festival znanosti 2014 2

Poudarili smo terensko delo z meritvami, ki jih nato obdelamo z matematičnim orodjem in tako prikažemo ustrezne funkcije in grafe. Izpostavili smo dve vaji:

Ujeti krivuljo poti sonca čez dan in jo opisati z matematičnim orodjem in

Višina nebesnega objekta, krivulje in matematične funkcije.

Obe vaji smo prikazali na panojih in z diaprojekcijo na dveh računalnikih. Obiskovalcem smo razdelili pisno gradivo in jim tudi razložili posamezno vajo glede na stopnjo šolanja. V sredo so se odlično drezali trije dijaki iz 2. a, ki so pomagali pri razlagi in skrbeli za eksponate.

V sredo, 9. 10. 2014, je mentor predstavil vaje še avditoriju v dvorani 5 v Kolizeju na velikem platnu, kakor je predvideval organizator SZF. Predstavitvam je prisostvovala komisija SZF, ki ji je predsedoval dr. Edvard Kobal in bo izbrala nekaj projektov za nastop v Angliji junija 2015.

Bilo je veliko obiskovalcev. Ta nastop na sejmu eksperimentov smo doživeli kot mali informativni dan za GJP.

Boris Kham

Festival znanosti 2014 3 Festival znanosti 2014 4

Dostopnost