Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana v letih od 2017 do 2019 sodeluje v evropskem projektu Simul’ONU. Glavna koordinatorska šola je Lycée du Pré Saint Sauveur v mestu St. Claude v Franciji. V projekt so vključene še Gimnazija Hjalmar Lundbohmsskolan iz Kirune na Švedskem ter 4th Geniko Lykeio iz Tripolisa v Grčiji.

V času od 8. 4. do 12. 4. 2019 bo potekalo zaključno projektno srečanje, tokrat na naši gimnaziji.

Med nami bo 21 dijakov ter 10 profesorjev iz partnerskih šol. V uvodnem delu jim bomo predstavili našo šolo, Ljubljano in Slovenijo. Sledile bodo delavnice z različnimi IKT orodji, kjer bomo naše dvoletno delo ovrednotili z različnih vidikov in preverili rezultate.

V letošnjem šolskem letu je projektna tema vezana na tla. S tem bo vsebinsko povezana tudi strokovna ekskurzija v Škocjanske jame in Škocjanski zatok z namenom predstavitve in raziskovanja različne rabe tal in ekorevitalizacije onesnaženih območij.

En del srečanja bo potekal v Hiši Evropske unije, kjer bo tudi strokovno predavanje dr.Roka Miheliča iz Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Projektno srečanje bomo zaključili s sprejemom v Mestni hiši. Pred odhodom naš čaka še ogled videa, ki bo eden od končnih izdelkov dvoletnega Erasmus+ projektnega dela.

 

Program srečanja

 

Dostopnost