Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 25. 9. 2015, smo pripravili projektni dan v počastitev evropskega dneva jezikov. Ker je Unesco leto 2015 razglasil za leto svetlobe, smo dejavnosti tokrat tematsko obarvali z vsebinami o pomenu svetlobe. Dijaki so v ta namen pripravili tudi instalacijo za izložbo, ki nas v različnih jezikih vabi k razmisleku o tem, kako pomemben je trenutek razsvetljenja v procesu ustvarjanja kot tudi pri razreševanju družbenih in osebnih vprašanj. Z geslom Več svetlobe! smo v različnih jezikih okrasili šolsko stopnišče v želji, da bi šolski prostor v dijakih zbujal še več optimizma in ustvarjalne radosti. Med glavnim odmorom smo poslušali glasbeni izbor na temo svetloba v različnih jezikih. Učitelji so pri večini predmetov obravnavali vsebine, povezane s svetlobo, izvedli pa smo tudi nekaj medpredmetnih povezav na to temo.

Dijaki, ki bi želeli ideje o svetlobi razvijati dalje v obliki literarnih ali likovnih prispevkov, ste prisrčno vabljeni, da mi svoje izdelke posredujete do 15. oktobra 2015. Razstavili jih bomo na Plečnikovih dnevih ali objavili v šolskem glasilu.

Iskrena hvala vsem, ki ste idejo podprli in jo pomagali izpeljati – tako profesorskemu zboru in tehničnemu osebju kot dijakom. Med dijaki ste še posebej aktivno sodelovali Anže Šter, Gašper Mazej, Izidor Ramšak, Maj Sever (instalacija za izložbo), Anže Arh (glasba za šolski zvočnik), Pia Cesar, Maša Mihelič (priprava diapozitivov), Manja Planinc, Laura Antončič, Jan Majetič, Vid Jeras, Lara Pavli, Pia Caroline Adamič, Lučka Skubic (urejanje izložbe in stopnišča) in še mnogi drugi, ki ste prinesli rabljene žarnice za izložbo ali pomagali kako drugače.

Upam, da smo z dogodkom uspeli z različnih vidikov ozavestili pomen svetlobe v našem življenju.

mag. Jožica Flis Sušjan, Unesco koordinatorica v šolskem letu 2015/16

Dan jezikov 2015Dan jezikov 2015_3

Dostopnost