Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Na pobudo Unesca od leta 2002 vsako leto tretji četrtek novembra obhajamo svetovni dan filozofije. Številne konference, predavanja in okrogle mize, ki jih ob tej priložnosti prirejajo po vsem svetu, opozarjajo na to, kako pomembna je za sodobnega človeka filozofija, in nagovarjajo h globljemu razmisleku o svetu in svojem položaju v njem.

Osrednja slovenska prireditev v počastitev dneva filozofije bo 15. novembra v Mariboru, spremljali pa jo bodo še mnogi drugi dogodki po vsej Sloveniji; več o njih lahko preberete na spletni strani https://danfilozofije.net/.

Ta dan bomo zaznamovali tudi na naši gimnaziji. Dan pred Unescovim svetovnim dnevom filozofije, 14. novembra, bodo ob 14.15 v učilnici 26 dijaki 4. letnika, ki se pripravljajo na maturo iz filozofije, predstavili svoje samostojno raziskovalno delo. Vljudno vabljeni!

Ob tej priložnosti vabim dijake, da se nam pridružijo pri snovanju nove številke šolskega glasila Humanist (nekaj izdaj iz prejšnjih let je objavljenih na šolski spletni strani v rubriki Plečnikov pločnik).

Dr. Andrej Leskovic in dijaki, ki se pripravljajo na maturo iz filozofije

Dostopnost