Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Približujejo se poletne počitnice in z njimi tudi Poletna šola ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, ki jo že tretje leto zapored organiziramo za vse mlade navdušence, ki jih zanima raznolik svet gradbeništva, geodezije in vodarstva in se želijo poleg poučnih aktivnosti tudi prijetno zabavati. Poletna šola bo letos potekala od 2. do 6. julija in je namenjena osnovnošolcem od 12. leta dalje in srednješolcem.

Petra Kregar, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

______________________________________________________________________

 O Poletni šoli Fakultete za gradbeništvo in geodezijo

Naslov letošnje poletne šole je »Urbani gozd – merimo, gradimo in ozelenimo«. Udeleženci bodo v poletni šoli med drugim spoznavali, kako se načrtujejo in gradijo mesta prihodnosti po vzoru narave in kako s svojimi znanji pri tem sodelujejo geodet, gradbenik in vodar. Na novo pridobljeno znanje pa bodo lahko takoj preizkusili tudi v praksi in ob koncu tedna občudovali izdelek, ki ga bodo naredili s skupnimi močmi in novim znanjem.

Med številnimi aktivnostmi  si bodo ogledali gradbišče Spar v Šiški v Ljubljani ter se pomerili v orientacijskem teku na Ljubljanski grad. Manjkal pa ne bo niti obisk bazena, saj se bomo odpravili na kopališče Kolezija, kjer bodo udeleženci spoznali, kako je potekal proces prenove le-tega v sodobno kopališče in ga seveda imeli priložnost tudi preizkusiti – kopalke so tako obvezna oprema letošnje poletne šole.

 

 

 

 

 

Dostopnost