Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Dijaki našega francoskega gledališkega krožka so v petek, 7. 10. 2016, ob 9h in ob 11h v gledališču Glej zopet navdušili občinstvo.

 

Kratka predstavitev:
S to predstavo so naši dijaki letos nastopili v Franciji na mednarodnem srednješolskem frankofonskem gledališkem festivalu Fetlyf, ki je v francoskem Saint-Maloju potekal od 25. do 30. aprila 2016.

Odrske luči so se za predstave festivala z mednarodno udeležbo devetih tujih in 6 francoskih gledaliških skupin v tem bretonskem mestu prižgale že trinajstič. Letos je poleg naziva Fetlyf festival dobil tudi novo ime, in sicer » Gimnazijci na gledaliških deskah«.

Francoska gledališka skupina Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana, ki je na festivalu sodelovala že šestič, je tudi letos požela veliko pohval in izredno pozitivno oceno mednarodne žirije mladih. Mladi igralci so letos pod umetniškim vodstvom prof. Irene Zorko Novak in jezikovnim vodstvom koordinatorice projekta prof. Vesne Čeh Štok pripravili priredbo gledališkega dela Raymonda Queneauja Vaje v slogu, ki jih je prof. Zorko Novak postavila v okvir šolskega vsakdana in tako ustvarila zanimivo zgodbo s pomenljivim aktualnim koncem.

Mladi igralci Matic Velkovrh, Filip Fleischman, Lovro Sukič, Lara Kuhelj, Jona Maček, Adrian Džeka, Medina Emušić in Lara Ostojić so zahtevne sloge v francoščini odlično interpretirali. Igro so odigrali dvakrat, in sicer na velikem odru pred več kot 700 gledalci in žirijo, nato pa naslednji dan še na eni od osnovnih šol.

 

Vtisi s festivala:

Fetlyf 10Fetlyf 20Fetlyf 13Fetlyf 8Fetlyf (60)Fetlyf 12Fetlyf 11Fetlyf 9Fetlyf 1Fetlyf 2Fetlyf 3Fetlyf 4Fetlyf 5Fetlyf 6Fetlyf 7Fetlyf 14Fetlyf 18Fetlyf (32)Fetlyf 16Fetlyf 15Fetlyf 17Fetlyf (1)Fetlyf (8)Fetlyf 19

Dostopnost