Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Vsako leto tretji četrtek novembra obhajamo svetovni dan filozofije – vede, ki je bistveno zaznamovala razvoj znanosti in katere pomen ni danes prav nič manjši kot nekoč, saj nas  nagovarja h globljemu razmisleku o svetu in našem položaju v njem, nas opozarja na zlo v svetu in išče možnosti za uresničitev ideala srečnega in solidarnega človeštva. 

Naslov osrednje slovenske prireditve v počastitev dneva filozofije je Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma. Dogodek bo mogoče spremljati po spletu v četrtek, 19. 11., ob 11.00. Več o tem lahko preberete na spletni strani http://www.danfilozofije.net/, kjer je tudi napovednik drugih dogodkov, ki bodo ta teden potekali po vsej Sloveniji. 

Kot že vrsto let, bomo ta dan zaznamovali tudi na naši gimnaziji. V ponedeljek, 23. novembra, ob 14.00 bomo z dijaki 4. letnika, ki se pripravljajo na maturitetni izpit iz filozofije, pri uri filozofije odprtih vrat predstavili filozofsko dogajanje na naši šoli, dijaki pa bodo predstavili svoje samostojno raziskovalno delo na področjih filozofske antropologije, filozofije religije, etike in socialne filozofije. Vse bo seveda potekalo po spletu, povezava za dostop do dogodka je https://arnes-si.zoom.us/j/2616695262

Vljudno vabljeni! 

Dr. Andrej Leskovic in dijaki, ki se pripravljajo na maturo iz filozofije 

Dostopnost