Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

16. marca 2017 smo se na povabilo SZF srečali s člani in članicami Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU), ki sta ob Evropskem dnevu znanosti za mlade pripravili prvo letno srečanje akademije z mladimi.

Letošnji dogodek z naslovom Prebujanje plemenitosti in modrosti, ki bo odslej potekal vsako leto, so posvetili tematiki Krasa.

Izjemnemu dogodku v prostorih SAZU so prisostvovali  dijaki Dora Laginja, Urška Kržič, Manja Kocbek iz 4. a, Kaja Klemenc iz 3. e in Andrej Planinšek iz 2. a.

http://znanost.sta.si/2366751/prvo-srecanje-clanov-akademije-sazu-z-mladimi-posveceno-krasu

V nadaljevanju si lahko preberete vtise naših dijakov:

 

Prvo letno srečanje Slovenske akademije znanosti in umetnosti z mladimi

Kot dijaki, ki smo šele pred kratkim vstopili v svet odraslih, imamo redko kdaj priložnost biti povabljeni in hkrati sodelovati v srečanjih tako s starejšimi kot tudi z mlajšimi osebnostmi s področja znanosti. Še posebej me je navdušila organizacija srečanja, saj nam je bilo podano še tako dragoceno znanje o eni izmed posebnostih nase države – Krasu, saj s tem ohranjamo vsesplošno zavedanje o delu narave, ki nas obkroža. Sodelovanje v srečanju je bilo zame ena od pomembnejših izkušenj na moji izobraževalni in življenjski poti, kajti iz tega vidika znanosti sem pridobila obilo novih informacij, kot so razširjenost Krasa po celem svetu, kako nastajajo stalaktiti, kakšne so prilagoditve živali na podzemno življenje in še kopico drugih. Upam, da bom imela še priložnost biti prisotna na srečanjih, kot je bilo to, in da bom tudi sama nekega  dne s svojim znanjem prispevala k odkrivanju našega sveta in izboljšanju naših življenj. Iskreno se zahvaljujem za povabilo in se veselim novega srečanju.

 

… Srečanje med člani SAZU in mladimi se mi je zdelo zanimivo in dobro pripravljeno, saj smo imeli priložnost poslušati tri večja in dve manjši predavanji. Vsa predavanja so imela zanimivo tematiko, ki je bila vezana na temo rasa v Sloveniji. To se mi je zdelo v redu, saj smo bili ves čas osredotočeni na Kras in smo o njem izvedeli veliko novega.

Vsekakor pa se mi je zdelo druženje izredno zanimivo, dobro organizirano in povsem primerno za nadaljevanje v prihodnjih letih.

 

Zahvala za povabilo na srečanje na SAZU                        

… Udeležbe na srečanju »Prebujanje plemenitosti in modrosti« nisem pričakovala, vendar sem bila kmalu zelo navdušena. Za Slovensko akademijo znanosti in umetnosti sem že slišala, toda njenega  točnega namena delovanja še nisem poznala. Sprva me je najbolj navdušila stavba, saj je izjemno lepo urejena. In želela bi si jo podrobneje ogledati, saj verjamem, da skriva še veliko zanimivih podrobnosti. Predavanja so me navdušila, kajti bila so zelo zanimiva. Predavatelji so izvrstno predstavili Kras. Zahvaljujem se za povabilo in možnost udeležbe!

Dostopnost