Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V tem tednu je v Tripolisu v Grčiji začel z delom nov šolski Erasmus+ projekt z naslovom Simul’ONU. V projektu bomo sodelovali z gimnazijami iz Kirune na Švedskem, iz Francoskega Saint -Clauda in iz Tripolisa na grškem Peloponezu. Tu tudi poteka naše prvo projektno srečanje, ki se ga udeležujemo po trije predstavniki iz vsake šole.

Osnovni namen in ideja projekta je simulacija razprave in delovanja OZN, ki jo bodo pripravili in izvedli dijaki sodelujočih gimnazij. S pripravo vsebine in s sodelovanjem pri izvedbi razprave se bodo dijaki usposabljali za aktivno in odgovorno državljanstvo, sodelujoče šole pa bodo preko dijakov, njihovih mentorjev in pridobljenega znanja lahko vplivale na večanje državljanske kulture.

Razprava oziroma simulacija zasedanja OZN na temo ohranjanja oceanov bo potekala februarja v francoskem mestu Saint-Claude, udeležilo pa se je bo po 9 dijakov iz vsake šole. Priprave na to srečanje bodo potekale v zimskih mesecih. Mentorja skupini dijakov GJP bosta dva dijaka iz 4. a, ki sta se tega, sedaj že tradicionalnega dogodka, v koordinatorski šoli v Franciji udeležila februarja letos. Želimo si, da bi se naši dijaki na zasedanju dobro odrezali.

Trenutno v Tripolisu pripravljamo vsebinski in organizacijski del.

Vsem pošiljamo prav lep pozdrav iz sončne Grčije.

Mentorice Erazmus+ projekta

Darja Mlakar, Helena Kregar in mag. Darja Silan

Dostopnost