Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana se je v letošnjem šolskem letu vključila v projekt “Šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev holokavsta”, ki ga koordinira prof. Boris Krabonja iz SEŠ Maribor

Projekt je zasnovan kot način opominjanja in spominjanja na žrtve holokavsta med drugo svetovno vojno. Razrednike pozivamo, da s svojimi oddelki nekaj mladinskih ur v aprilu posvetijo izdelavi ladjic iz starega oz. odpadnega papirja. Ladjice se zbira do 9. maja (dan Evrope, obletnica konca druge svetovne vojne v Evropi), v juniju pa sledi zaključna prireditev v Mariboru. 

Izdelke bodo študenti arhitekture postavili v umetniško inštalacijo. Izdelane ladjice se bo potem prodalo podjetju Surovina, ki se ukvarja se predelavo odpadkov na okolju prijazen način.  Denar od prodanega materiala se bo preko dobrodelne organizacije UP-ornik namenil socialno ogroženim. Projekt ima torej poleg simbolne tudi močno dobrodelno noto. 

Vljudno vabimo k sodelovanju vse oddelke šole. Izdelane ladjice lahko prinesete do mene v kabinet GEO-ZGO v 3. nadstropju do konca aprila.

Tim Verstovšek v imenu aktiva prof. zgodovine

Dostopnost