Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 12. aprila, so se od nas in naše gimnazije poslovili dijaki in mentorji treh partnerskih šol, s katerimi smo bili dve leti povezani v Simul’ ONU projektu.

V tem projektnem tednu smo vsak dan izvedli več različnih delavnic, ki so se vsebinsko nanašale na temo letošnjega projektnega leta – TLA. Veliko delavnic je bilo namenjeno ovrednotenju in evalvaciji našega projekta Erasmus+, saj smo v okviru pogodbe z javnim zavodom CMEPIUS uspešno izpeljali vse načrtovane mobilnosti. Te so neposredno omogočile mobilnost 20 dijakom GJP, posredno pa je bilo s projektom povezanih še veliko več dijakov.

Dijaki so svoje izkušnje in pridobljeno znanje strnili v izdelavi posterjev, ki so jih v četrtek predstavili v Hiši EU. Zanimivo je, da dijakom sicer veliko pomeni pridobljeno digitalno znanje, še veliko več pa komunikacija in izkušnje v druženju in medsebojnem sodelovanju v projektu.

Francoski dijaki so pod mentorstvom prof. Laurenta Bertoglia v Ljubljani dokončali zanimiv video o letošnji simulaciji zasedanja OZN v francoskem st. Claudu, ki vključuje vsebino, metodo in učinke projekta. Film smo si ogledali ob koncu petkove prireditve in ga nagradili z bučnim aplavzom. V petek dopoldne nas je skupaj z našimi gosti v mestni hiši sprejel tudi ljubljanski župan, g. Zoran Janković.

Zaključna slovesnost v šoli je lepo  zaokrožila celotedensko druženje na naši gimnaziji in tudi celotno delo in dosežke dvoletnega sodelovanja. Za letošnje sodelovanje v projektu je prejelo priznanja kar 18 dijakov GJP – nekateri so v projektu sodelovali eno, drugi dve leti.

Mentorice se zahvaljujemo za sodelovanje dijakom, kolegom, ravnateljici g. Lidiji Žigon in vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi uspešnega gostiteljstva Erazmus + projekta v Ljubljani. Za finančno podporo pa se zahvaljujemo Poslovnemu sistemu Mercator d. o. o.

 

 

 

Dostopnost