Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovane dijakinje in dijaki, spoštovani starši!
Kaže, da se bo življenje vendarle počasi vrnilo v normalne tirnice. Vlada je na svoji seji v sredo, 12. 5. 2021, sprejela sklep, da se od ponedeljka, 17. 5. 2021, pouk za vse dijake srednjih šol izvaja po modelu B. To pomeni, da smo spet ves čas v šoli.
Tako bo v ponedeljek pouk potekal normalno po urniku, v učilnicah, ki so tam zapisane. Dijaki pridete pravočasno v šolo in se odpravite v matično učilnico. V šoli so ves čas obvezne maske. Pouk pri vajah se bo izvajal tudi v laboratorijih in računalniški učilnici.
V šoli bo veljal enak režim, kot je bil septembra in pol oktobra. Umivanje in razkuževanje rok, druženje le s sošolci svojega razreda oz. mehurčka, higienski režim šole, ki ga izvajamo, vse to bo še nekaj časa stalnica našega skupnega bivanja.
Organizirana bo malica, po večini v razredu, v jedilnici bo le za tiste, ki imajo takrat športno vzgojo. Na malico boste spet prijavljeni vsi, ki ste bili prijavljeni tudi prej, če se kdo želi odjaviti, naj to stori sam in pravočasno. Kosil zaenkrat ne bo.
Športna vzgoja bo potekala v prostorih ŠC Tivoli, če bo vreme dopuščalo, bo večinoma na zunanjih površinah.

Zavedam se, da ima delo na daljavo posledice tudi v vašem ritmu in kondiciji. Morda bo komu težko spet vzpostaviti delovno temperaturo in normalen ritem, vendar meni verjemite, da je tako bolje in prav.
Dijake pozivam, da redno in pravočasno prihajajo k pouku. Če ste imeli stik z okuženim ali imate bolezenske znake, ostanete doma, stopite v stik z osebnim zdravnikom in sporočite razredniku rezultat. Od vseh nas bo odvisno, koliko se bodo okužbe širile in kako pogosto bo oddelek v karanteni.

Proti koncu leta se srečujemo s povečanimi pritiski zaradi ocenjevanja. Trudili se bomo, da se to sedaj čim bolje razporedi. Še enkrat opozarjam, da ni dovoljeno prihajati v šolo samo na pisanje testa (razen če je tak dogovor iz utemeljenih razlogov).
Prav tako dijake in starše opozarjam, da je zelo neprimerno, da ostajajo doma zato, da se učijo za določen test, hkrati pa zamudijo ostali pouk. Starše prosim, naj ne pišejo opravičil, če niso utemeljena.
Vaši profesorji se veselijo, da bo delo spet teklo tako, kot mora. Do konca šolskega leta je še dober mesec. Upam, da ga bomo skupaj znali dobro izkoristiti in uspešno zaključiti tole nenavadno leto.

V veselem pričakovanju vas lepo pozdravljam
Lidija Žigon, ravnateljica

Dostopnost