Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V januarju smo člani Unesco kluba GJP razmišljali o pomenu Plečnikove kulturne dediščine, ki je od leta 2015 uvrščena na kandidatno listo Unesco World Heritage.

V ta namen smo pod mentorstvom vodje Unesco kluba mag. J. Flis Sušjan in tujega učitelja za angleščino prof. W. N. Tomforda pripravili zloženko o Plečniku v angleščini. Namenjena je kot informativno gradivo za  obiskovalce naše gimnazije v okviru različnih mednarodnih projektov. Čeprav je Plečnikovo ime mednarodno poznano, želimo obiskovalce s ponosom osveščati o arhitektu, po katerem se imenuje naša gimnazija.

Poleg zloženke smo pripravili tudi delavnico v angleščini z naslovom Perspectives on Plečnik. Dijaki 3. A razreda Ajda Toni, Anamari Hribar, Rok Bojanić in Val Tofant so udeležencem delavnice predstavili Plečnikovo življenje in  delo v Ljubljani, na Dunaju in v Pragi.

Jerneja Pirnat iz 3. E razreda je v svoji predstavitvi primerjala dela Jožeta Plečnika in ameriškega arhitekta Franka Lloyda Wrighta, avtorja znamenitega muzeja Guggenheim v New Yorku, saj je slednji večkrat omenjen tudi v povezavi s Plečnikom.

Tuji učitelj za angleščino je v nadaljevanju pripravil jezikovno olimpijado z različnimi nalogami, tudi v povezavi z arhitekturo.

Program je povezovala dijakinja 3. A razreda Nika Ferlan, tehnično znanje pri izvedbi zloženke in delavnice  je prispeval dijak 4. A razreda Urban Novak, vodja projekta pa je bila mag. Jožica Flis Sušjan.

 

Plečnikov dan brošura v angleščini

 

Dostopnost