Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

DramaUčitelji slovenščine so se s podporo vodstva šole odločili, da vam letošnja maturitetna besedila predstavijo tudi s pomočjo odrskih uprizoritev. Ogled izbranih predstav bo obvezen za vse dijakinje in dijake 4. letnikov.

Prva predstava, ki si jo boste ogledali, je kultna drama Veliki briljantni valček Draga Jančarja. Režiser Diego de Brea je predstavo kot koprodukcijski projekt ljubljanske Drame in EPK Maribor 2012 (evropske prestolnice kulture) postavil na oder leta 2012.

Predstava bo v petek, 18. oktobra, ob 11.00 in traja dve uri brez odmora. Cena vstopnice je 10 evrov, kar boste poravnali s položnico, ki jo boste prejeli po ogledu predstave. Ta dan boste imeli pouk prve tri ure in po malici boste odšli v gledališče. Po končani predstavi se boste 7. uro (začetek ob 13.25) vrnili k pouku in boste prisotni tudi pri drugih obveznostih, ki jih imate ta dan.

Če imate težave s plačilom, prosimo, če se obrnete na razrednika, ki Vam bo pomagal z nadaljnjimi navodili. V primeru odsotnosti pri pouku in na predstavi zaradi bolezni bomo vašo vstopnico vrnili in boste oproščeni plačila vstopnine. Vstopnice bodo razdeljene na dan predstave v času pouka.

Predstava je sredi dneva, kljub temu pa vas prosimo, da se primerno oblečete in tako najprej navzven izkažete spoštovanje do našega nacionalnega hrama kulture, spoštovanje do avtorja, besedila, vseh nastopajočih in ostalih delavcev, ki jih boste srečali v Drami. Med predstavo pokažite spoštljiv odnos do nastopajočih in dogajanja na sceni. Uporaba mobitelov ni dovoljena.

Če bi želeli kupiti gledališki list ob vhodih v dvorano, bo to verjetno mogoče. Cena gledališkega lista za Jančarjevo dramo je 3 evre, drugi so po 5 evrov.

Želimo Vam prijeten in vznemirljiv gledališki dogodek.  

 

Dostopnost