Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovane dijakinje in dijaki četrtega letnika,

v objavljenem dopisu vas obveščamo o načinu prijave za vpis na študij.

VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Rok za prijavo je 18. marec 2019.

Vse informacije o prijavi in vpisu lahko dobite na naslednji spletni povezavi: http://portal.evs.gov.si/

Informacije o razpisanih mestih, prijavnih rokih in o posameznih študijskih programih so v aktualnem Razpisu za vpis v visokošolske študijske programe v študijskem letu 2019/20 (dostopen na: http://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis ).

Prvi prijavni rok poteka od 12. 2. 2019 do 18. 3. 2019.

Konec aprila bo Vlada izdala soglasje o omejitvah ter objavila te informacije na spletnih straneh visokošolskih-prijavnih služb. Vsi sprejeti v prvem prijavnem roku bodo pisno povabljeni k vpisu v času od 26. julija do 16. avgusta 2019.

Prijavo za vpis oddate preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/prijava/

Prijavite se lahko na dva načina:

  1. Če imate v spletnem brskalniku nameščeno digitalno potrdilo, ki ga predhodno dobite na svoji upravni enoti. Te elektronsko podpisane prijave vam ni treba pošiljati po pošti.
  2. Prijavite se lahko z uporabniškim imenom in geslom, ki ju ustvarite ob vstopu v PRIJAVO Z REGISTRACIJO. Oboje si zapišete, ker geslo in ime potrebujete za ponovni vstop v prijavo. V tem primeru obrazec natisnete, ga podpišete ter priporočeno pošljete na ustrezen Visokošolsko prijavno informacijsko službo. Vse podatke dobite v razpisu.

VIŠJE STROKOVNE ŠOLE

Razpis za vpis v višje strokovne šole je dostopen na spletni povezavi: www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/vs/Razpisi/2019-2020/Razpis_2019-1_2.docx

Za te programe se kandidati lahko prijavite od 12. februarja do 18. marca 2019 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe. Prijava je dostopna na povezavi: http://www.vss-ce.com/vps

Šolska svetovalna služba

 

Dostopnost