Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Vabljeni k sodelovanju na natečaju za najboljši haiku v slovenskem, angleškem, španskem in nemškem jeziku, ki ga že vrsto let razpisuje Gimnazija Vič.

Pogoji natečaja:

Dijaki lahko sodelujejo na vseh natečajih, vendar morajo biti haikuji za vsak natečaj originalni (nekdo, ki sodeluje na natečaju v slovenskem jeziku, ne more hkrati sodelovati s prevodi na natečaju v angleškem ali španskem jeziku ali obratno). Avtor je lahko le posameznik, haikujev, ki jih napišeta dva ali več avtorjev, ne bomo upoštevali.

Posameznik lahko odda največ pet še neobjavljenih haikujev. Oblika pesmi – trije verzi (po 5, 7, 5 zlogov)  je priporočljiva, ni pa obvezna. Tematika je svobodna: trenutek, “slika”, podoba iz življenja srednješolcev, narave ali drugo …

Dijaki lahko svoje haikuje, lahko pa to storijo tudi mentorice/mentorji, za več dijakov, pošljejo na spodnje elektronske naslove:

Za natečaj v slovenskem jeziku: haiku.slj@gimvic.org

Za natečaj v angleškem jeziku: haiku.anj@gimvic.org

Za natečaj v španskem jeziku: haiku.spj@gimvic.org

Za natečaj v nemškem jeziku: haiku.nej@gimvic.org

V polje »Zadeva« vpišite svojo šifro, ime šole in ime mentorice/mentorja (če pošiljate za več dijakov).

Vsak udeleženec natečaja naj v istem mailu pošlje 2 wordovi datoteki (podrobna navodila o tem so na koncu razpisa): prva datoteka vsebuje šifro udeleženca in največ 5 haikujev, druga datoteka je enaka prvi, vsebuje pa tudi podatke udeleženca (ime in priimek, starost, e-naslov, mentor-ica, e-naslov mentorice, šola …).

Pri natečajih v nemškem in španskem jeziku, poleg originalov pošljite tudi prevode haikujev v slovenščino.

Imena nagrajenih in datum zaključne prireditve (v kolikor bo) bo do 12. 3. 2021 objavljen na spletni strani: http://www.gimvic.org/projekti/haiku/        

V kolikor bodo zdravstvene razmere resne in ne bo kulturnih prireditev, bomo priznanja in zbornike pošiljali po pošti.

Več o natečaju

Dostopnost