Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Ker so besede najmočnejše orožje, GJP razpisuje natečaj za najlepšo slovensko besedo.

Pomislite! Katera slovenska beseda je za vas najlepša? Morda šelestenje, ki se preliva v hrepenenje? In čeprav se je laže skriti v mi kot biti jaz, velikokrat prinaša največjo srečo midva. Ali v duetu midva raje dajete ali prejemate poljube ali objeme? Vas mikajo – ker obožujete sladoled in počitek – poletne počitnice? Se takrat radi ozirate v nebo, ki neopazno prehaja v ne bo, in opazujete, kako ga v svetle in temne barve oblačijo oblaki?

Potopite se v svet besed in se poigrajte z njimi ter nam sporočite, katera slovenska beseda je najlepša, ker pač lepo zveni, ima čudovit pomen ali vas spominja na nekaj neponovljivega. Napišite tudi, zakaj je izbrana beseda vaša najljubša.

Najlepšo besedo, ki je splošno razširjena in se v slovenskem jeziku uporablja vsaj že 25 let – to številko smo si izbrali, ker letos obeležujemo 25 let samostojne Slovenije –, in utemeljitev, ki naj obsega najmanj 150 besed, pošljite do petka,  20. 1. 2017, na e-naslov:

lara.stele@gjp.si

Komisija, ki jo sestavljajo knjižničarka Maja Pavčič in profesorice slovenščine Mojca Kolenik, Katarina Nagode ter Lara Stele Šalamon, bo izbrala najboljše predloge, ki bodo  nagrajeni. Vaši prispevki bodo objavljeni tudi v šolskem Literarnem zborniku, nekateri pa vključeni v program šolske prireditve pred slovenskim kulturnim praznikom.

Veselimo se vaših predlogov za najlepšo slovensko besedo.

Organizatorica: Lara Stele Šalamon, prof. slov.

Dostopnost