Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V tednu od 7. do 14. aprila 2013 so se dijaki, ki se na naši gimnaziji učijo francoščino, udeležili izmenjave v obmorskem mestecu Saint-Maloju, kjer so za kratek, a dragocen čas lahko spoznali življenje svojih francoskih sovrstnikov.

Izmenjava FrancijaIzmenjava Francija 2

Z letošnjo izmenjavo naša šola nadaljuje sodelovanje, ki se je razvilo z gimnazijo Jacques Cartier že pred 5 leti v okviru mednarodnih projektov. Pri raziskovanju zgodovinske tematike, povezane z mejami Evrope, je sodelovalo 9 dijakov iz različnih letnikov, v projektni tim in izvedbo izmenjave pa sta bili vključeni profesorica francoščine Miranda Bobnar in slovenščine Katarina Nagode.

Dijaki so spoznali življenje na šoli, ogledali so si zgodovinsko mestno jedro in ostaline prvotnih rimskih naselbin ter spoznali strateško pomembno obrambno vlogo, ki jo je mesto Saint-Malo igralo skozi zgodovino. Obiskali so tudi Rennes, glavno mesto Bretanije, in biser atlantske obale Mont Saint-Michel, kjer se iz skale v morskem zalivu izrašča mogočni samostan. Upamo, da se bo projekt izmenjave lahko nadaljeval tudi z raziskovanjem meja, ki so v zgodovini potekale čez slovensko ozemlje.

Miranda Bobnar

Dostopnost