Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Poleg Krkine nagrade, ki je namenjena najboljšim raziskovalnim nalogam za srednješolce, je med dobitniki Krkinega priznanja tudi naloga dijakinje Pie Pajnič iz letošnjega 4. A.

Tudi ta naloga je nadaljevanje raziskovanja, ki se je začelo pri predmetu študij okolja.

Pia je raziskovala vpliv laserske svetlobe na prokariontske in eukariontske celice. Svoje laboratorijsko delo je opravila na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli.  Delovni somentor nalogi je bil njihov prof. Rok Demič.

Naloga je na 32. regijskem srečanju Zaupajmo v lastno ustvarjalnost dosegla prvo mesto in bila izbrana za razpis na državno tekmovanje mladih raziskovalcev. Nalogo z naslovom: “Vpliv Lučke TypeM na evkariontske celice« je komisija za Krkino priznanje izbrala za letošnjo dobitnico.

Iskrene čestitke!

Mag. Darja Silan

 

 

 

 

Iz obvestila prejemnikom Krkinega priznanja:

„Spoštovana Pia Pajnič!

Veseli nas, da ste sprejeli izziv in svojo raziskovalno nalogo prijavili na letošnji razpis Sklada Krkinih nagrad.

Strokovnjaki so nalogo ocenili in jo uvrstili med tiste, za katere bomo podelili Krkino priznanje.

Vabimo Vas, da se s svojimi najbližjimi in mentorji udeležite slovesne podelitve 49. Krkinih nagrad in priznanj za srednješolske raziskovalne naloge, ki bo v petek, 13. septembra 2019, v Krkini upravni stavbi na Šmarješki cesti 6 v Novem mestu.

Počaščeni bomo, če boste Krkino priznanje prevzeli osebno.

Pridobivanje znanja je podobno nabiranju dragocenosti, zato verjamemo, da je za Vami bogata izkušnja. Iskreno Vam čestitamo za opravljeno delo in Vam želimo, da bi tudi v prihodnje ohranjali in krepili raziskovalni duh.“

Aleš Rotar, predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad

 

Fotografija

Dostopnost