Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V četrtek, 27. 9. 2018, bo za dijake 3. letnika organiziran športni dan. Dijaki se lahko prijavijo prek spleta (v spletni učilnici) od torka, 18. 9. 2018 (od 20.00 ure dalje), do četrtka, 20. 9. 2018 (do 23.55).

Dijaki morajo pred prijavo nujno posodobiti svoj profil v spletni učilnici (iz 2. v 3. letnik). V primeru, da sploh nimajo aktivne spletne učilnice, se posvetujejo z gospo Andrejo Koželj, da jim to uredi.

Športni dan je obvezen za vse dijake.

V kolikor se športnega dneva iz kakršnegakoli razloga ne boste udeležili, ga morate nadomestiti z organizirano športno aktivnostjo.

Novost! Malica letos ni organizirana in si jo prinesete s seboj. V primeru, da bi radi imeli šolsko malico, si jo preko eAsistenta sami naročite ter jo prevzamete na zbornem mestu.

 

Dijaki 3. letnikov lahko izbirajo med naslednjimi športnimi dejavnostmi:

  1. PUSTOLOVSKI PARK GEOSS

Pustolovski park se nahaja v vasi Slivna blizu geometričnega središča Slovenije (GEOSS). Je največji pustolovski park v Sloveniji. Koncept pustolovskega parka temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona, ki je zgrajen med krošnjami dreves in to tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo. Več informacij na: http://www.pustolovski-park-geoss.si/si/

OPREMA: Športna obutev ali lažji pohodniški čevlji ter vremenu primerno športno oblačilo. Anorak ali manjši dežnik v primeru slabega vremena.

CENA: 26 € (vhod v park 17 € + prevoz z zavarovanjem cca. 10 €).

ZBIRNO MESTO: PARKIRIŠČE  DOLGI MOST, odhod: 8.30; predviden povratek ob 14.00.

 

 

  1. RAFTING PO SAVI

Rafting po Savi (s startom v Medvodah in ciljem v Skok šport centru).
Skok šport poskrbi za vodenje, spremstvo in kompletno opremo: plavalni jopič, čelado, neoprensko obleko, anorak po potrebi.

Športna oprema, ki jo potrebujete za športne aktivnosti: kopalke, majica, ki jo oblečete pod neopren, brisača, rezervna obutev za vodo (stare superge ali copati za morje – japonke niso dovoljene), vrečka za mokra oblačila.

CENA: 15 € rafting in nezgodno zavarovanje, lastni prevoz z LPP.

ZBIRNO MESTO: Končna postaja mestnega avtobusa št. 25 v Medvodah ob 10.50.

Dijaki pridejo tja z mestnim avtobusom št. 25.  Z avtobusne postaje Kozolec – Bavarski dvor (smer Medvode) je odhod avtobusa ob 10.12 (torej morate biti na postaji vsaj ob 10.05). Seveda lahko na avtobus št. 25 vstopite tudi na katerikoli drugi postaji smer Medvode (glej vozni red LPP).

Povratek: med 13.00 in 14.00 v Skok šport centru.

V bližini Skok šport centra na Brodu pod Šmarno goro (cilj raftinga) vozi avtobus št. 8 (vstopna postaja Tacenski most), cca. 5 minut hoje.

 

  1. SUPANJE NA MORJU

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand up paddling šport, pri katerem stoje veslaš na deski. To je dokaj preprost šport, primeren prav za vse. Hkrati je to zabavna aktivnost, ki vsestransko okrepi naše telo. Odpravili se boste na slovensko obalo, kjer boste supanje združili s kopanjem v morju.

Oprema: kopalke, brisača, majica za v vodo (lahko lycra ali navadna dodatna majica). V primeru slabšega vremena imejte s seboj športno obutev, primerno za pohod in dežnik.

Cena: okvirno 22 € (6 € najem supov in vodenje + prevoz z zavarovanjem 16 €).

ZBIRNO MESTO: 9.00 Dolgi most, predviden povratek ob 16.00.

 

  1. POHOD NA TOŠKO ČELO

Lažji pohod, primeren za vse dijake.

ZBIRNO MESTO ZA POHODNIKE: Vižmarje – končna postaja mestnega avtobusa št. 1 pri Lidlu.

BREZPLAČNA AKTIVNOST

ČAS ODHODA: 9.00; povratek: 13.00.

OPREMA ZA POHODNIKE: Vremenu primerna športna obutev ter oblačilo, manjši nahrbtnik, manjši dežnik. Neprimerno obuti bodo poslani domov. Pohod bo izpeljan v vsakem vremenu.

 

Morebitne odjave so možne do vključno torka, 25. 9. 2018, na e-naslov anja.grzinic@gjp.si  Če se prijavljeni dijak ne bo udeležil športnega dneva zaradi bolezni ali zaradi drugega opravičljivega razloga, mora plačati stroške prevoza in zavarovanja.

 

 

Aktiv prof. športne vzgoje                                                 Ravnateljica Lidija Žigon

(vodja športnega dneva Anja Gržinič, prof.)

Dostopnost