Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovani dijaki in starši GJP!

Tole izobraževanje na daljavo je pravi izziv za vse – za profesorje, dijake in starše.  Upam, da se ga lotevamo vsi z dobro voljo in optimizmom, saj bomo le tako lahko premagali tudi kopico tehničnih težav, ki so nastopile.

Na naši gimnaziji je veliko profesorjev že prej uporabljalo spletne učilnice, nekatere so bile zelo aktivne, druge manj. Do lanskega poletja smo jih gostili na našem šolskem strežniku. Vendar so nas z Arnesa ves čas pozivali, naj jih preselimo k njim (ne iz finančnih razlogov, pač pa so oni raziskovalna mreža za izobraževanje in zato nudijo tudi ustrezno tehnično podporo). Dolgo smo oklevali, nato smo jih preselili.

Ta hip so Arnesovi strežniki preobremenjeni, prepričana sem, da iščejo rešitev. Nihče ni bil čisto zares dovolj pripravljen na sedanjo situacijo.

Zaradi počasnega delovanja spletnih učilnic in eAsistenta ne bo konec sveta. Tudi slabih ocen ne boste dobili. Pomembno je, da delo opravite, poskušate in delate. Če imate težavo z oddajanjem, preverite rok. Zvečer (dijaki, po navadi je to vaš čas) gre lažje, ker ni toliko obremenitev. K jutranjim uram vas niti ne bom nagovarjala. Takrat nalagajo in uporabljajo učitelji.

Prepričana sem, da bo kljub vsem težavam, osamitvi in težkim trenutkom (upam, da bo tu tudi čim manj prebolevanja bolezni) tudi veliko pozitivnih učinkov. Predvsem upam, da bomo kot skupnost čim več pridobili, se povezali, to, da odgovorno pristopate k delu in vas profesorji zato hvalijo, pa je tudi nekaj.

Če imate težave z učnimi listi, komunikacijo ali čem drugem, pa le sporočajte. Včasih najdemo drugo pot, včasih pa je dovolj že malo potrpljenja.

Vsi čakamo, da se vrnemo v šolske klopi, opravimo, kar je v tem šolskem letu potrebno in si privoščimo krasne počitnice. Zato pa izkoristimo tudi ta čas!

Lep pozdrav

Lidija Žigon, ravnateljica

Dostopnost