Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Kot člani programa Ekošola Slovenije se naša šola vsako leto udeleži tekmovanja v znanju iz okoljskih vsebin EKOKVIZ. Šolsko tekmovanje bo 12. 12. 2019 ob 14.15 v učilnici 26. Prijave zbirajo profesorice biologije.

V letošnjem gradivu so predstavljeni krožno gospodarstvo in gozdovi. Z njim lahko pridobite veliko novega znanja in začnete razmišljati o priložnostih, ki vam jih v domačem kraju oziroma v širšem okolju ponuja narava.

Tekmovanje bo potekalo na šolskem in državnem nivoju. Trije prvouvrščeni dijaki se bodo uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo februarja 2020 (lokacija še ni potrjena). Najboljše uvrstitve se upoštevajo pri točkovanju za štipendije.

V letošnjem gradivu Ekokviza za srednje šole bodo dijaki v gradivu GOZD V SLOVENIJI IN SVETU spoznavali  bogastvo gozdov, saj je Slovenija po gozdnatosti na tretjem mestu v Evropski uniji.

V gradivu KROŽNO GOSPODARSTVO  boste spoznali način gospodarjenja z naravnimi viri in uvajanje procesa krožnega gospodarstva po svetu. Uspešna velika in mala podjetja na prvo mesto postavljajo gospodarno ravnanje z viri in čim daljše ohranjanje izdelka v uporabi. Na ta način zmanjšujejo stroške surovin, porabo energije, vode, zmanjšujejo ogljični odtis okolja, hkrati pa razvijajo inovativne načine proizvodnje, recikliranja in ponovne uporabe izdelka.

Priprave na tekmovanje bodo:

5. 12. 2019 ob 14.15.

10. 12. 2019 ob 14.15.

Mentorica: mag. Darja Silan

 

Dostopnost