Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 18. oktobra 2013, so dijakinje naše šole pod mentorstvom prof. Alenke Smole Legat sodelovale pri 13. Unescovem nacionalnem projektu, ki ga je za slovensko mrežo Unescovih šol organizirala Gimnazija Škofja Loka z naslovom »Jezik – kultura in tradicija 2013«. Srečanje je potekalo na temo »Voda povezuje« (leto 2013 je mednarodno leto sodelovanja za vodo), in sicer je bil to tujejezični recital v Kristalni dvorani Sokolskega doma. 

Unesco Skofja LokaUnesco Skofja Loka 1

Sodelovale so tako osnovne šole kakor tudi srednje strokovne šole in gimnazije, ki nosijo naziv Unesco šole. Šole so sodelovale z interpretacijo poezije na temo vode v različnih jezikih, tudi v slovenščini, ob podpori glasbe in plesa. Dogodka se je udeležila tudi Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana – Unesco šola, in sicer s štirimi dijakinjami iz 3. G: Teja Naglič in Uršula Svetek sta predstavili francosko pesem »L’eau a tout emporte« (avtor M. Lauret), Lea Elezovič in Tina Ražič pa sta predstavili špansko pesem »Burla de don Pedro a caballo« (avtor F. García Lorca).Na srečanju je sodelovalo 19 šol iz Slovenije ter gimnazija iz pobratene šole z Danske. Več o dogodku si je mogoče ogledati tudi na spletni strani šole gostiteljice, in sicer na www.gimnazija-skofjaloka.si.

Obenem je bila v Sokolskem domu na ogled tudi filmska razstava »Winnetou se vrača«. V Sokolskem domu, kulturnem centru Škofje Loke, je bila predstavljena razstava o življenju in delu znamenitega nemškega pisatelja Karla Maya, avtorja serije romanov o Winnetouju. Filmsko razstavo sta pripravila Občina Škofja Loka in Goethe Institut Ljubljana.

 

 

Dostopnost