Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 19. oktobra  2018, je v Škofji Loki potekal že 18. Unescov nacionalni projekt, ki ga je za slovensko mrežo Unescovih šol organizirala Gimnazija Škofja Loka z naslovom »Jezik – kultura in tradicija 2018«.

Srečanje je potekalo na temo »Naša dediščina – kjer preteklost sreča prihodnost«,  in sicer kot tujejezični recital v Kristalni dvorani Sokolskega doma. Sodelovale so tako osnovne šole kakor tudi srednje strokovne šole in gimnazije, ki nosijo naziv Unesco šole. Šole so sodelovale z interpretacijo poezije, pesmi, petja, plesa in zgodbe na temo kulturne dediščine različnih generacij v različnih tujih jezikih, tudi v slovenščini, saj je leto 2018 razglašeno za evropsko leto kulturne dediščine.

Dogodka se je udeležila tudi Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana – Unesco šola, in sicer s štirimi dijakinjami. Maja Tasič (2. D) je zapela angleško pesem »Creep« (avtor Radiohead) ob kitarski spremljavi Hane Rozman (3. G), Lana Bracovič in Lana Horvat (obe 3. G) pa sta v nemškem in slovenskem jeziku predstavili citate, pregovore in aforizme različnih avtorjev na temo tradicija.  Na srečanju je sodelovalo 16 šol iz Slovenije ter gimnazija iz pobratene šole iz Danske.

Uvodni pozdrav za vse nastopajoče je imel Jože Bogataj, ravnatelj Gimnazije Škofja Loka in koordinator slovenske ASP mreže Unescovih šol, uvodni nagovor pa mag. Miha Ješe, župan občine Škofja Loka. Več o dogodku si je mogoče ogledati tudi na spletni strani šole gostiteljice, in sicer na:

 

 

Alenka Smole Legat

Unesco koordinatorica na GJP Ljubljana

Dostopnost